'RSC Anderlecht wil verrassen met de komst van Roemeens toptalent Hagi'

'RSC Anderlecht wil verrassen met de komst van Roemeens toptalent Hagi'

05-07-2019 07:00 Laatste update: 07:24
13

RSC Anderlecht haalde Michel Vlap donderdag officieel in huis. Het huiswerk van paars-wit is daarmee nog lang niet af. Zo wil Anderlecht stunten met de komst van Ianis Hagi (20), die door tal van Europese topclubs gegeerd wordt.

Onder meer Sevilla FC, Ajax en zelfs FC Barcelona worden aan het Roemeense wonderkind gelinkt.Volgens Het Nieuwsblad zit Anderlecht ook nog steeds in de strijd voor Hagi. In maart kwam zijn vader én levende legende Gheorge Hagi al een bezoekje brengen aan het Constant Vanden Stockstadion.

Beslissing voor zondag
Naast Anderlecht is ook Genk nog steeds geïnteresseerd in Hagi. Dat werd door Genk-coach Felice Mazzu bevestigd, al besefte hij ook dat zijn komst niet simpel wordt. Toch beschikt de landskampioen over een extra troef ten opzichte van Anderlecht, namelijk Europees voetbal.

Ten laatste zondag zou Hagi, die doorgaans als offensieve middenvelder speelt, zijn keuze willen maken. Anderlecht hoopt dat het Roemeense toptalent voor hen kiest. Hagi zou circa tien miljoen euro moeten opbrengen aan Viitoril FC.