Van Damme eerlijk over breuk met Bölöni: Heb ook domme dingen gedaan

Van Damme eerlijk over breuk met Bölöni: "Heb ook domme dingen gedaan"

04-07-2019 23:22
2

Antwerp moet het komend seizoen zien te bolwerken zonder Jelle Van Damme. Die krijgt geen nieuw contract. Natuurlijk heeft zijn verzuurde relatie met Laszlo Bölöni daar veel mee te maken.

Van Damme geeft dat ook eerlijk toe bij Het Nieuwsblad. "Ik heb een bepaald karakter en een bepaalde persoonlijkheid. Mijn hart ligt op mijn tong. Ik zeg altijd waar het op staat. Ik heb ook domme dingen gedaan, reacties op sociale media bijvoorbeeld, maar ik denk dat het gewoon een persoonlijk probleem was van de trainer naar mij toe... en op den duur werd dat omgekeerd ook zo."

Bölöni wilde niet verder met zijn ouderdomsdeken. "Ze hebben aangegeven dat de trainer geen nieuw contract voor mij wilde, dat hij schrik had dat ik ambras zou maken als ik minder speelde. Kijk, een speler die niet speelt, mag kwaad zijn en ambras maken, zolang dat niet onrespectvol is. Dat ben ik nooit geweest, ik denk dat er veel andere zaken gebeurd zijn met andere spelers. Ik weet ook wel dat niemand beloftes kan maken over speeltijd."

De band met Bölöni is nooit sterk geweest. "Ik denk dat de trainer voelde dat ik iets te zeggen had in de kleedkamer, dat ik een band had met de supporters en Luciano D'Onofrio. Vorig jaar hebben we tijdens de voorbereiding een gesprek gehad op mijn vraag omdat het op springen stond. Ik ergerde me aan zaken van de trainer en omgekeerd. Alles is daar gezegd en nadien ben ik er professioneel mee omgegaan. Ik heb vorig seizoen een superseizoen gehad. Op basis daarvan had ik mijn contractverlenging verdiend, vind ik."