Belofte van Club Brugge probeert contract te versieren bij Nederlandse club

Belofte van Club Brugge probeert contract te versieren bij Nederlandse club

04-07-2019 18:35

Club Brugge neemt komende zomer mogelijk afscheid van Milan Vanacker. De 17-jarige middenvelder hoopt een contract te verdienen bij de Nederlandse tweedeklasser Top Oss.

Oss eindigde het afgelopen seizoen knap als zesde in de Keuken Kampioen Divisie. Dankzij de klassering kwam het via de Play-Offs nog in aanmerking voor promotie naar de Eredivisie, maar in de halve finales werd het uitgeschakeld door Sparta Rotterdam. Oss was over twee duels overduidelijk een maatje te klein voor de latere promovendus: 0-5.

Na het goede seizoenen zag Top Oss liefst tien spelers vertrekken, terwijl het slechts vier nieuwe gezichter ervoor in de plaats haalde. Op dit moment heeft Oss dan ook maar 16 spelers onder contract staat en dus is de clubleiding dringend op zoek naar vers bloed. Oss geeft spelers de kans via proefperiodes en ook Vanacker mag mee komen trainen om de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Vanacker was het voorbije seizoen namens de U19 van Club onder meer een vast waarde op de hoog aangeschreven Viareggio Cup, waar Blauw-Zwart tot de halve eindstrijd kwam. Vanacker vertegenwoordige ons land ook al bij de nationale U15, U16 en U17.