OFFICIEEL: Anderlecht haalt met 22-jarige Vlap nieuwe spelmaker in huis

OFFICIEEL: Anderlecht haalt met 22-jarige Vlap nieuwe spelmaker in huis

04-07-2019 11:46 Laatste update: 11:50
12

De kogel is nu helemaal door de kerk: Michel Vlap wordt de nieuwe spelmaker van RSC Anderlecht. De 22-jarige Nederlander vond een akkoord met de Brusselaars en komt over van sc Heerenveen.

Een overeenkomst met Vlap hing al weken in de lucht. Recent bereikte Anderlecht al een akkoord met Heerenveen, dat zo'n zeven tot acht miljoen euro ontvangt voor haar goudhaantje. Het was slechts een kwestie van tijd voor Vlap en Anderlecht er zelf ook uit geraakten. Dat is donderdagochtend dus gebeurd, meldt RSCA via het eigen net.

Vlap heeft op Neerpede een contract voor vijf seizoenen ondertekend. Verwacht wordt dat de Nederlander nu zo snel mogelijk aansluit bij zijn nieuwe ploeggenoten. Voor Anderlecht is het, na de komst van speler-manager Vincent Kompany, de tweede grote aanwinst van het tussenseizoen. Eerder zetten ook al twee Congolezen hun krabbel.

De 22-jarige Vlap ontbolsterde het voorbije seizoen helemaal bij zijn jeugdliefde Heerenveen. In de Eredivisie kwam de aanvallende middenvelder tot zestien treffers, waar hij nog eens een handvol assists aan toevoegde. Anderlecht speelde meteen kort op de bal en dat heeft nu dus geloond.