Antwerp-aanwinst praat zich meteen in het hart van Bölöni: Voetbal is werken

Antwerp-aanwinst praat zich meteen in het hart van Bölöni: "Voetbal is werken"

04-07-2019 11:35

Royal Antwerp FC stelde woensdag haar derde aanwinst voor het nieuwe seizoen voor. De 21-jarige Martin Hongla kan zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten. Bij RAFC TV geeft hij wat extra toelichting bij zijn keuze voor Antwerp.

"Dit is een ongelooflijk gevoel", opent Hongla. "Ik praat al lang over België als een goed land om me te ontwikkelen. Nu heb ik de beslissing genomen om naar deze club te komen, om mijn doelstellingen te bereiken en die van de club. Ik wil een stap vooruit zetten in mijn loopbaan."

Hongla kent de reputatie van Antwerp al een beetje. "Ze hebben veel supporters die de ploeg erg steunen, dat kan ons vooruit helpen. Ik ben een zeer rustige speler. Daarnaast ook polyvalent, want ik kan op verschillende posities uit de voeten. Voor mij staat voetbal gelijk aan werk, want door hard werken kan je je doel bereiken", maakt hij Laszlo Bölöni blij.

Hongla kwam de voorbije jaren vooral in Spanje aan de bak. Bij Granada werkte hij als tiener tien wedstrijden af in de Primera Division, al voetbalde de Kameroener er ook in op het derde niveau. Het laatste half jaar speelde Hongla dertien wedstrijden voor Karpaty, een club uit de Oekraïense Premier League.