Anderlecht schakelt versnelling hoger: 'Paars-wit wil vaste waarde uit Serie A'

Anderlecht schakelt versnelling hoger: 'Paars-wit wil vaste waarde uit Serie A'

04-07-2019 10:26
8

RSC Anderlecht lijkt stilaan los te komen op de transfermarkt. Met Michel Vlap (sc Heerenveen) komt alles in kannen en kruiken en vanuit TP Mazembe komen twee Congolezen over. Volgende target: Joao Pedro dos Santos Galvao, een spelmaker uit de Serie A.

Dat meldt Gianluigi Longari, een Italiaanse journalist bij SportItalia, via zijn Twitter-account. Joao Pedro staat al sinds medio 2014 onder contract bij Cagliari, dat in die periode, op één seizoen na, steeds in de Serie A actief was. De Braziliaanse jeugdinternational is er een vaste waarde. In totaal trof hij in competitieverband al 37 keer raak voor de Sardijnen, waarvan 24 stuks op het hoogste niveau. Vorig seizoen strandde Joao Pedro op zeven doelpunten.

Anderlecht zou de Braziliaan er graag bij hebben, maar dan moet het wel de concurrentie aangaan met Atalanta Bergamo. Die traditieclub eindigde afgelopen seizoen verrassend genoeg in de Champions League-tickets. Financiële mogelijkheden zijn er dus voldoende. Atalanta heeft dan ook een streepje voor in de strijd om Joao Pedro en zou al een bod uitgebracht hebben van acht miljoen euro. Kanttekening: Joao Pedro heeft min of meer hetzelfde profiel als Vlap.