De Laet is terug bij zijn geliefde Antwerp: Ze zien mij graag op Tribune 2

De Laet is terug bij zijn geliefde Antwerp: "Ze zien mij graag op Tribune 2"

Gepubliceerd: woensdag 3 juli 2019 om 22:15wo 03-07-2019 om 22:15

Ritchie De Laet is terug bij Antwerp, de club waar hij een groot deel van zijn jeugdopleiding kreeg. De nu 30-jarige verdediger moet zich terug aanpassen aan het niveau na een seizoen in Australië, maar heeft daar wel vertrouwen in.

Aan mentaliteit zal het De Laet alvast niet ontbreken. "Ik ben zelf een Antwerpfan en ze zien mij graag in Tribune 2. Maar als ik op het veld sta, moet ik presteren zodat ze tevreden naar huis kunnen. Ik krijg misschien iets meer krediet bij een slechte wedstrijd, maar dat mag niet blijven duren", geeft hij aan in Het Nieuwsblad.

Twee jaar geleden speelde De Laet ook nog even bij Antwerp, maar hij kwam niet vaak aan bod. "Ik was toen een beetje zoekende omdat ik net terugkwam na een knieblessure. Door vorig seizoen een heel jaar te spelen, heb ik mijn oude vorm teruggevonden. Uiteraard kan je het Australische niveau niet vergelijken met de Belgische top, maar voor mij was het belangrijk om het balgevoel en het wedstrijdtempo weer te ervaren."

De Laet hoopt zelfs zijn carrière af te sluiten bij Antwerp. "Jazeker. Dat was altijd het plan. Ik ben blij dat ik nu al kon terugkeren en niet als ik al 33 ben, op een leeftijd dat de club misschien niets meer aan mij heeft. Nu voel ik me nog goed in mijn vel en kan ik me nog steeds voor de volle honderd procent geven. Ik ben nog lang niet versleten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Doet Antwerp een goede zaak met de terugkeer van De Laet?

Ja
90%
Nee
10%
(528 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws