OFFICIEEL: Sevilla breekt clubrecord en haalt centrale verdediger binnen

OFFICIEEL: Sevilla breekt clubrecord en haalt centrale verdediger binnen

03-07-2019 17:44

Sevilla heeft kort na het binnenhalen van Luuk de Jong het clubrecord verbroken voor het binnenhalen van een andere versterking. De club telt naar verluidt 25 miljoen euro neer voor Jules Koundé, die overkomt van het Franse Bordeaux.

De club meldt de komst van de verdediger via de officiële kanalen, maar rept niet over de precieze transfersom. Naar verluidt telt Sevilla 25 miljoen euro neer voor de centrale verdediger. Dat betekent een clubrecord. Voor Sevilla is het de tweede versterking voor het centrum van de defensie. In juni verzekerden de Spanjaarden zich al van de diensten van Diego Carlos.

Koundé tekent een contract tot medio 2024 en is de vijfde versterking van Sevilla. Naast De Jong en Diego Carlos haalde de nummer zes van het afgelopen Primera Division-seizoen ook al Munas Dabbur (RB Leizpig) en Joan Jordán (Eibar) binnen. 

De twintigjarige Fransman maakte een uitstekend seizoen door bij Bordeaux. Het afgelopen seizoen speelde hij in totaal 51 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en een assist gaf.