OFFICIEEL: Man City heeft beet en maakt 70 miljoen euro over naar Atlético

OFFICIEEL: Man City heeft beet en maakt 70 miljoen euro over naar Atlético

03-07-2019 17:00 Laatste update: 17:10
2

Atlético Madrid verliest Rodri definitief aan Manchester City. Dat communiceert de Spaanse club woensdag. De gelimiteerde afkoopsom van 70 miljoen euro is getriggerd door City.

In het Atlético-contract van Rodri stond een gelimiteerde afkoopsom van 70 miljoen euro. Een delegatie van Manchester City en de zaakwaarnemer van Rodri meldden zich woensdag in Estadio Wanda Metropolitano om de clausule in werking te zetten. Atlético was daardoor machteloos.

Rodri stond pas één seizoen onder contract bij Atlético. De nummer twee van de Primera División nam hem voor 25 miljoen over van Villarreal. In zijn debuutseizoen speelde Rodri zich in de kijker bij een groot aantal Europese topclubs, waaronder Bayern München. De Duitsers vissen achter het net.

Bij Manchester City is Rodri de beoogde opvolger van Fernandinho. Het contract van de 34-jarige Braziliaan loopt volgend seizoen af. Bovendien had hij weinig concurrentie in het Etihad Stadium.

Met een bedrag van 70 miljoen is Rodri de op één na duurste aankoop in de geschiedenis van City. Alleen Kevin De Bruyne (76 miljoen) was duurder. Met de van Real Madrid overgekomen Marcos Llorente trok Atlético al een vervanger aan voor de zevenvoudig Spaans international.