UPDATE: Nieuwkomer van Anderlecht geeft voor vertrek voorzitter nog een shirt

UPDATE: Nieuwkomer van Anderlecht geeft voor vertrek voorzitter nog een shirt

03-07-2019 14:30 Laatste update: 19-07-2019 16:50
16

Het heeft even geduurd, maar RSC Anderlecht heeft dan toch twee nieuwe aanwinsten beet. Het gaat shoppen in Congo, waar Meschak Elia en Arsène Zola worden weggehaald bij de topclub TP Mazembe.

Dat meldt TP Mazembe zelf via de officiële kanalen. Het duo wordt op zes juli verwacht in Brussel en is de tweede en derde aanwinst van Anderlecht deze zomer. Eerder haalde het Vincent Kompany weg bij Man City.

Elia is de bekendste van de twee Congolezen. De aanvaller is Congolees international en actief op de Afrika Cup. Hij speelde al elf keer voor de Congolese nationale ploeg en was daarin goed voor zes doelpunten. Zijn sterke prestaties leverden hem ook de interesse van onder andere FC Porto en Standard op.

Met Zola heeft Anderlecht ook een nieuwe verdediger beet. Zola is van opleiding een centrale verdediger, maar werd omgevormd tot linksachter. Hij zal de strijd aangaan met Elias Cobbaut.

Update 19/07, 16.50: RSC Anderlecht mag binnenkort Elia Meschack op training verwachten. De Congolees nam afscheid van TP Mazembe. Daarbij gaf hij de voorzitter van de club Moise Katumbi nog een schirt om hem te bedanken voor de steun van de voorbije jaren.