OFFICIEEL: Union pakt uit met de aanstelling van Geraerts als assistent-coach

OFFICIEEL: Union pakt uit met de aanstelling van Geraerts als assistent-coach

03-07-2019 13:03 Laatste update: 12:57

Union Saint-Gilloise is niet bij de pakken blijven zitten na het vertrek van succescoach Luka Elsner. Met Thomas Christiansen, oud-international voor Spanje, stelde het begin deze week al een opvolger aan. Nu krijgt ook de trainersstaf van Christiansen vorm. Karel Geraerts en Christian Beguer zullen hem bijstaan.

Van dat tweetal is Geraerts natuurlijk de bekendste naam. De oud-middenvelder van onder meer Sporting Lokeren, Club Brugge en Standard Luik zal de rol van T2 op zich nemen. In januari 2017 maakte Geraerts bekend dat hij stopte met voetbal, waarna hij onder meer dienst deed als co-commentator en analist. Nu kiest hij dus opnieuw voor het veld.

De voorbije weken was Geraerts ook in beeld bij KRC Genk, om daar de rechterhand te worden van Felice Mazzu. Beide heren kennen elkaar nog van bij Sporting Charleroi. Er vonden gesprekken plaats tussen Geraerts en technisch directeur Dimitri de Condé, maar uiteindelijk kiest de ex-Rode Duivel dus voor een ander pad.

Naast Geraerts komt ook Beguer de rangen van Union versterken. De landgenoot van Christiansen deed voornamelijk ervaring op in zijn thuisland Spanje, waar hij hoofdcoach was van enkele kleinere teams.