OFFICIEEL: Van Damme maakt de cirkel rond met terugkeer bij Lokeren

OFFICIEEL: Van Damme maakt de cirkel rond met terugkeer bij Lokeren

03-07-2019 11:35 Laatste update: 11:45

Jelle Van Damme vervolgt zijn loopbaan bij Sporting Lokeren. Die overgang hing al enkele dagen in de lucht en is nu officieel gemaakt. De linksvoetige verdediger kreeg geen contractverlenging bij Royal Antwerp FC.

In Antwerpen had Van Damme zich in twee seizoenen tijd nochtans opgewerkt tot publiekslieveling numero uno. In de rol van centrale verdediger was hij ook op het veld van belang. Zijn sterke prestaties zorgden mee voor de knappe vierde stek van Antwerp in het eindklassement. De verstandhouding met Laszlo Bölöni was echter niet altijd honderd procent. Uiteindelijk haalde de trainer het van de speler.

Van Damme moest dus weg en sprak al snel zijn liefde uit voor Lokeren, de club waar hij een deel van zijn jeugdopleiding doorbracht. Aangezien ook de Waaslanders geïnteresseerd waren, groeiden beide partijen eenvoudig naar elkaar toe. Nu is de overgang dus officieel; Lokeren maakte het nieuws bekend via een filmpje op de Facebook-pagina.

Voorlopig is het nog onduidelijk of Van Damme zal aantreden in Eerste Klasse A of Eerste Klasse B. Normaliter zou Lokeren, dat sportief degradeerde, in 1B aan de bak moeten. Mogelijk verandert de uitspraak van het BAS in de affaire rond KV Mechelen daar nog iets aan.