'Cercle Brugge versterkt aanvalshoede met gewezen Gouden Stier van KV Kortrijk'

'Cercle Brugge versterkt aanvalshoede met gewezen Gouden Stier van KV Kortrijk'

03-07-2019 11:06 Laatste update: 11:10

Cercle Brugge staat op het punt om een naam in te lijven die een belletje doet rinkelen. Idriss Saadi zou op weg zijn naar Jan Breydel. De Algerijnse aanvaller maakte in het recente verleden nog indruk bij KV Kortrijk.

Saadi werd in het seizoen 2016-2017 door Cardiff City uitgeleend aan Kortrijk. Die periode bij de Veekaa bleek een schot in de roos: met zestien doelpunten kroonde hij zich tot clubtopschutter. Bovendien droeg Saadi wekenlang de Gouden Stier, als meest productieve aanvaller van de Jupiler Pro League. Saadi bekroonde zijn geweldige seizoen met een transfer naar de Ligue 1.

RC Strasbourg werd zijn bestemming en ook daar liep het aanvankelijk aardig. Uiteindelijk strandde Saadi op vier competitietreffers in zijn debuutjaar. Vorig seizoen sloeg het noodlot echter toe. Eerst werd de Algerijn getroffen door hepatitis, vervolgens dook een hardnekkige knieblessure op. Daardoor kwam Saadi niet verder dan 117 speelminuten, waarvan slechts negen in het A-elftal.

Strasbourg is op zoek naar een plek waar Saadi opnieuw de oude kan worden. Die rol moet Cercle Brugge gaan vervullen, meldt Les Dernières Nouvelles d'Alsace. De Vereniging zou Saadi huren zonder aankoopoptie. Cercle kan wel een goaltjesdief gebruiken. Vorig seizoen probeerde Gianni Bruno zich zo op te werpen. Uiteindelijk kwam hij tot dertien doelpunten.