UPDATE: Telenet licht toe waarom het tóch hoofdsponsor blijft bij KV Mechelen

UPDATE: Telenet licht toe waarom het tóch hoofdsponsor blijft bij KV Mechelen

03-07-2019 13:29 Laatste update: 13:29
2

Bij KV Mechelen is het bang afwachten op het oordeel van het BAS. Veroordeelt het arbitragehof Malinwa tot een extra seizoentje Eerste Klasse B of niet? Dat de spanning te snijden valt binnen de club, is een understatement. Ei zo na zat KVM zelfs zonder hoofdsponsor.

KV Mechelen is al jaren verbonden met Telenet, het telecommunicatiebedrijf dat haar hoofdzetel heeft in de stad van de Maneblussers. Volgens Het Nieuwsblad zat Telenet de voorbije weken met de handen in het haar. Na een uitvoerige analyse van de geleden schade stond de sponsor op het punt om de samenwerking op te blazen.

Uiteindelijk kwam dat er niet van, omdat KV Mechelen afscheid nam van twee spilfiguren in de affaire. Na het vertrek van Olivier Somers en Stefaan Vanroy besloot Telenet alsnog om het partnership te verlengen. Of de telecomgigant die ontwikkeling als voorwaarde had opgelegd, is niet duidelijk. Voor 15 juli zou er een uitspraak moeten volgen van het BAS.

Update 13.29: Telenet heeft op de eigen website wat extra toelichting gegeven bij de keuze om toch aan boord te blijven bij KV Mechelen. 'Als buur van KV Mechelen is Telenet al twaalf jaar shirtsponsor. Dit is al jaren een goede samenwerking, maar naar aanleiding van de veroordelingen door de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB in ‘Operatie Propere Handen’ wenste Telenet zich als sponsor duidelijk te distantiëren van wat er gebeurd is', klinkt het.

'Competitievervalsing strookt immers absoluut niet met de waarden van Telenet en we veroordelen dit ten stelligste', is het telecombedrijf streng. 'De intentie was dan ook ingezet om niet langer als shirtsponsor op te treden en de investeringen volledig te richten op de jeugdwerking van KV Mechelen. Door de nieuwe wending in het verhaal en de nieuwe start die de club kan maken onder de hoede van Penninckx hebben we dit echter herzien.'

'We willen de club, de spelers en de supporters alle kansen geven om na het maken van schoon schip opnieuw de competitie op de beste manier aan te vatten. We eisen wel als hoofdsponsor dat er uitgebreide maatregelen genomen worden om dergelijke zaken in de toekomst uit te sluiten, en dringen aan op interne en externe controlemechanismen', besluit Telenet. Daarnaast zal KV Mechelen een ethische gedragscode tekenen waaraan het de komende jaren moet voldoen.