'RSC Anderlecht heeft na Vlap weer beet: twee Congolezen op komst'

'RSC Anderlecht heeft na Vlap weer beet: twee Congolezen op komst'

03-07-2019 09:27 Laatste update: 09:27
25

RSC Anderlecht heeft de komst van Michel Vlap op een haar na afgerond, maar de volgende aanwinsten zijn al in zicht. Zo zijn er met Meschack Elia (22) Arsène Zola (22) twee Congolezen op weg naar Anderlecht.

La Dernière Heure meldt dat zowel Elia als Zola overkomen van TP Mazembe, de grootste club uit Congo. Bovendien is het de club waar Anthony Vanden Borre (ex-Anderlecht) nog goede banden met heeft. Hij was er ook actief als speler.

Elia is de eerste die op weg is naar Anderlecht. Hij is meteen ook de meest bekende, want onder meer FC Porto en Standard hadden de aanvaller eveneens op het verlanglijstje staan. Op dit moment is Elia op de Afrika Cup. In totaal verzamelde hij al elf caps voor Congo, waarin de spits goed was voor zes doelpunten.

De tweede Congolees die Anderlecht zal versterken, is Zola. Hij is van opleiding een centrale verdediger, maar hij werd omgevormd tot een linksachter. Hij wordt volgende week al verwacht op Neerpede. Elia sluit na de Afrika Cup aan bij de Anderlecht-kern.