Effectief Brazilië laat droom van Messi en Argentinië in duigen vallen

Effectief Brazilië laat droom van Messi en Argentinië in duigen vallen

Gepubliceerd: woensdag 3 juli 2019 om 07:25wo 03-07-2019 om 07:25

Brazilië heeft ten koste van Argentinië de finale van de Copa América bereikt. Het gastland was in Belo Horizonte met 2-0 te sterk, waardoor Lionel Messi zijn droom om een grote prijs te winnen met La Albiceleste opnieuw in duigen ziet vallen.

Brazilië rekende in de kwartfinale met de nodige moeite af met Paraguay, maar toonde zich tegen Argentinië uiterst effectief. Kort nadat Leandro Paredes de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg, lag hij aan de andere kant al in het net. Aanvoerder Dani Alves zette de aanval op en gaf de bal mee aan Roberto Firmino. De Liverpool-spits bediende Gabriel Jesus, die binnenschoot.

De Argentijnen, met Nicolas Tagliafico in de basis, moesten in de achtervolging. Sergio Agüero kopte uit een vrije trap van Lionel Messi op de lat. In de tweede helft voerden de bezoekers de druk op. Zo raakte Messi na een klein uur de paal. Invallers Ángel Di María en Giovani Lo Celso brachten nieuwe impulsen, maar ook toen wist Argentinië niet te scoren. Dat brak de ploeg lelijk op. In de counter won Jesus een sprintduel en hij bediende Firmino op maat: 2-0.

Brazilië, waar David Neres de hele wedstrijd op de bank bleef, staat voor de negende keer in de historie in de finale van de Copa América. In 1989, 1997, 1999, 2004 en 2007 legden de Goddelijke Kanaries beslag op de beker. In de eindstrijd in het Maracanã in Rio de Janeiro is zondag Chili of Peru de tegenstander. De Chilenen wonnen de laatste twee edities van het toernooi.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws