Genk en Club Brugge klopten aan, maar ik wilde Anderlecht nooit verlaten

"Genk en Club Brugge klopten aan, maar ik wilde Anderlecht nooit verlaten"

02-07-2019 22:45 Laatste update: 22:40
6

Anderlecht rekent volgend seizoen weer volop op Yari Verschaeren voor de klasseflitsen. De jonge middenvelder brak vorig seizoen helemaal door. KRC Genk en Club Brugge zagen zijn talent ook, maar visten achter het net.

Eerder raakte al bekend dat PSV hem wilde wegkapen uit de jeugdreeksen, maar er was ook binnenlandse interesse. "Ik ben met mijn vader naar daar geweest om eens te luisteren. Eigenlijk voelde ik mij toen ook te jong om naar Nederland te verhuizen. Er was ook interesse van andere buitenlandse clubs, ook Genk en Club Brugge klopten aan. Ik heb nooit echt overwogen om bij Anderlecht te vertrekken en daar heb ik nog geen greintje spijt van gehad", vertelt hij bij Sport/Voetbalmagazine.

Verschaeren wachtte op zijn kans en kreeg die ook snel. "Ik heb mijn kans gekregen in de A-kern en ik heb die gegrepen. Ook het feit dat er veel geblesseerde spelers waren en niet op niveau speelde in mijn voordeel. En natuurlijk, Hein Vanhaezebrouck, hij is steeds in mij blijven geloven en heeft mij gelanceerd. Daarvoor zal ik hem altijd dankbaar blijven."