'Sint-Truiden moet sterk rekening houden met vertrek van sterkhouder De Sart'

'Sint-Truiden moet sterk rekening houden met vertrek van sterkhouder De Sart'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juli 2019 om 20:45di 02-07-2019 om 20:45

Sint-Truiden neemt een dezer dagen officieel afscheid van Takehiro Tomiyasu. De Japanse international is voor een recordbedrag op weg naar het Italiaanse Bologna. STVV moet ook vrezen voor een vertrek van Alexis De Sart.

Mocht er tijdens de komende dagen een speler zijn koffers pakken, dat betreft het waarschijnlijk De Sart. Het Belang van Limburg meldt vanop de stage in het Nederlandse Horst dat er vanuit binnen- en buitenland concrete belangstelling is voor de middenvelder. Naar verluidt heeft de 22-jarige De Sart zelf oren naar een stap hogerop.

Het valt of te wachten op STVV bereid is om nog een steunpilaar te laten gaan. De Sart was het afgelopen seizoen namelijk een van de grote smaakmakers bij de Kanaries. Met 42 optredens (6 goals) was hij ook niet weg te denken uit de typeploeg van trainer Marc Brys.

Zijn sterke prestaties leverden hem een selectie voor het EK U21 op. Hij kon zich daar niet in de kijker spelen, want bondscoach Johan Walem deed enkel in de tweede groepsmatch tegen Spanje (1-2 verlies) als invaller (12 minuten) een beroep op De Sart. Overigens loopt het contract van De Sart slechts nog door tot medio 2020.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws