'Vlap zo goed als rond met Anderlecht: vijfjarig contract ligt klaar in Brussel'

'Vlap zo goed als rond met Anderlecht: vijfjarig contract ligt klaar in Brussel'

02-07-2019 17:31 Laatste update: 20:30
25

Michel Vlap maakt de transfer naar Anderlecht. Dat melden de Leeuwarder Courant en het Algemeen Dagblad. Vlap zit dinsdagavond al niet meer bij de wedstrijdselectie en levert sc Heerenveen ongeveer acht miljoen euro op.

Anderlecht was al langer in de markt voor Vlap, maar stuitte telkens op de vraagprijs van Heerenveen. De Brusselaars leken in eerste instantie niet verder te willen gaan dan vijf miljoen, maar gaat alsnog overstag en betaalt om en nabij de acht miljoen voor de aanvallende middenvelder. 

Vlap moet nog wel een persoonlijk akkoord met Anderlecht zien te bereiken. De kans is echter klein dat de transfer daarop afketst. Anderlecht hoopt zijn komst zeer spoedig af te ronden. Voor Vlap ligt in België een contract voor vijf seizoenen klaar. Vlap had in Heerenveen nog een contract tot 2022.

De onderhandelingen tussen Anderlecht en Heerenveen kwamen de afgelopen weken in een stroomversnelling terecht.

Update 20u30: Heerenveen heeft via Twitter bevestigt dat Vlap de ruimte krijgt om zijn transfer naar Anderlecht af te ronden. Het Nieuwsblad weet dan weer dat club en speler het bijna eens zijn over de voorwaarden. Als de laatste details in orde komen, tekent Vlap een contract dat hem tot en met medio 2023 aan paars-wit verbindt.