De duurste transfers tot nu toe: Hazard aan kop, Thorgan en Wesley buiten top-20

De duurste transfers tot nu toe: Hazard aan kop, Thorgan en Wesley buiten top-20

02-07-2019 14:00 Laatste update: 17:00
4

De transfermarkt draait in binnen- en buitenland op volle toeren. Terwijl de markt in de meeste gevallen nog tot september open is, zijn er al honderden miljoenen uitgegeven. VoetbalPrimeur.be maakte een overzicht van de duurste transfer tot nu toe.

1. Eden Hazard (100 miljoen euro)
Van: Chelsea FC (Eng)
Naar: Real Madrid (Spa)
Sinds het WK in Rusland werd er openlijk geflirt tussen Hazard en Real Madrid. Toen de crisis toesloeg bij De Koninklijke, namen de geruchten toe. Richting het einde van het seizoen was het enkel de vraag wanneer Hazard officieel als 'Galatico' zou worden aangekondigd. Op 7 juni was de megadeal een feit. Real betaalde 100 miljoen euro om de ster van Chelsea en de Rode Duivels binnen te halen. Onze landgenoot voert deze lijst nog aan, maar de vraag is nog voor hoelang.

2. Lucas Hernández (80 miljoen euro)
Van: Atlético Madrid (Spa)
Naar: Bayern München (Dui)
Hazard wordt op twintig miljoen euro afstand gevolgd door de Fransman Lucas Hernández. De komst van de wereldkampioen is onderdeel van een hoog noodzakelijke verjongingskuur in Zuid-Duitsland. De 23-jarige Hernandez kan zowel links als centraal in de defensie uit de voeten, wat zijn prijskaartje natuurlijk verhoogde.

3. Frenkie de Jong (75 miljoen euro)
Van: AFC Ajax (Ned)
Naar: FC Barcelona (Spa)
Paris Saint-Germain, Manchester City en FC Barcelona vochten een fikse battle uit voor de handtekening van Frenkie de Jong (22). Uiteindelijk trok Barcelona aan het langste eind voor de sensationele middenvelder, die de hele wereld charmeerde met zijn spel in de Champions League. Bezorgt de Nederlandse ster Barcelona de gewenste impuls?

4. Luka Jovic (60 miljoen euro)
Van: Eintracht Frankfurt (Dui)
Naar: Real Madrid (Spa)
Het afgelopen seizoen heeft de grote bazen van Real Madrid flink wakker geschud. De Madrilenen betaalden 60 miljoen euro voor Luka Jovic, die de concurrentie aan moet gaan met Karim Benzema. De 21-jarige Jovic maakte met 36 goals in 75 matchen furore bij Eintracht Frankfurt. Eens zien of de tweebenige aanvaller het ook in de wereldtop waar kan maken.

5. Aaron Wan-Bissaka (55 miljoen euro)
Van: Crystal Palace (Eng)
Naar: Manchester United (Eng)
De eerste Premier League-aankoop in dit elftal. Met zijn kracht en snelheid speelde hij zich namens Cyrstal Palace in de kijker van de Engelse top. Manchester United zal flink moeten investeren om terug aansluiting te vinden bij de concurrentie. De toon is gezet met de 55 miljoen euro van Wan-Bissaka. The Red Devils zullen zich deze investering in de 21-jarige rechtsback hoogstwaarschijnlijk niet beklagen.

6. Éder Militão (50 miljoen euro)
Van: FC Porto (Por)
Naar: Real Madrid (Spa)
Al op 14 maart jl. activeerde Real Madrid de clausule in het Porto-contract van de Braziliaanse centrumverdediger. De afkoopsom van 50 miljoen euro maakte de 21-jarige Militão de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van FC Porto. Het valt af te wachten of hij Sergio Ramos of Raphaël Varane direct uit de basis kan verdringen.

7. Ferland Mendy (48 miljoen euro)
Van: Olympique Lyon (Fra)
Naar: Real Madrid (Spa)
We blijven voorlopig nog even bij Real Madrid, want ook Ferland Mendy (24) is terug te vinden in de top-10. De viervoudig international van Frankrijk wist op de linkerflank bij Lyon dermate te overtuigen dat hij twee keer op rij werd verkozen tot beste linksback van de Ligue 1. Real had 48 miljoen euro voor zijn diensten over. Als tiener belandde Mendy nog in een rolstoel vanwege artritis in zijn heup. Aan vechtlust, wilskracht en drive om te slagen overduidelijk geen gebrek.

8. Rodrygo (45 miljoen euro)
Van: Santos FC (Spa)
Naar: Real Madrid (Spa)
Er bestaat geen twijfel over dat Real Madrid de big spender van deze mercato is. Begin juli is de grens van de 300 miljoen al gepasseerd. Het Braziliaanse wonderkind Rodrygo (18) draagt met 45 miljoen euro een aanzienlijk steentje bij. In zijn geboorteland wordt de linksbuiten annex spits gezien als de nieuwe Neymar. Net als Neymar brak Rodrgyo door bij Santos. Rodrygo was daar goed voor tien goals en vijf assists in 49 optredens.

9. Mateo Kovacic (45 miljoen euro)
Van: Real Madrid (Spa)
Naar: Chelsea FC (Eng)
Voor de verandering een uitgaande transfer van Real Madrid. De 25-jarige Kroaat kwam maandag binnen in de top-10. Kovacic speelde in 2018/19 als huurling al 51 duels voor Chelsea. Vanwege die uitleenbeurt konden The Blues het transferverbod omzeilen. In het Santiago Bernabéu was geen plaats meer voor de middenvelder.

10. Raúl Jimenez (38 miljoen euro)
Van: Benfica (Por)
Naar: Wolverhampton Wanderers (Eng)
Naam die net bij alle voetballiefhebbers bekend is. En toch al wel 28 jaar. De Mexicaanse centrumaanvaller wist geen potten te breken bij Atlético Madrid, waarna hij wel zijn kans greep bij Benfica. Na drie seizoenen en 31 goals (120 duels) voegde hij zich bij de Portugese enclave van Wolverhampton Wanderers, waar ook Leander Dendoncker actief is. Eerst op huurbasis en nu definitief. Jimenez had met 17 doelpunten een belangrijk aandeel in het veroveren van een Europees ticket.

11. Konstantinos Manolas (36 miljoen euro)
Van: AS Roma (Ita)
Naar: SSC Napoli (Ita)
Opvallend genoeg zijn de verdedigers hofleverancier in dit overzicht. Ook voor defensieve krachten zijn de prijzen flink de hoogte in geschoten. Dat geldt ook voor de 28-jarige Manolas. Zo moest Napoli met een aanbieding van 36 miljoen euro komen om een deal met Roma te realiseren. Toch een aanzienlijke som voor de fysieke sterke Griek, die liefst 206 keer het shirt van de Romeinen mocht aantrekken.

Wissels
Op de bank vinden we vooralsnog Benjamin Pavard (voor 35 miljoen euro naar Bayern München), Jasper Cillessen (voor 35 miljoen euro naar Valencia), Kerim Demirbay (voor 32 miljoen naar Bayer Leverkusen), Mats Hummels (voor 30,5 miljoen euro terug naar Borussia Dortmund), Marcos Llorente (voor 30 miljoen naar Atlético Madrid) en Gelson Martins (voor 30 miljoen naar AS Monaco). Thorgan Hazard (25,5 miljoen euro) en Wesley Moraes (25 miljoen euro) vallen met hun respectievelijke overstappen naar Borussia Dortmund en Aston Villa net buiten de top-20.