'Club Brugge troeft Genk af voor Senegalees, die eerder Antwerp al afwees'

'Club Brugge troeft Genk af voor Senegalees, die eerder Antwerp al afwees'

02-07-2019 13:17 Laatste update: 13:16
21

Club Brugge en KRC Genk zijn in een transferstrijd verwikkeld om Opa Nguette. Beide clubs zouden de winger van FC Metz het hof maken, maar Club weet Nguette voorlopig het meest te overtuigen. Daar kan Royal Antwerp FC niet mee uitpakken.

Volgens Goal France heeft Nguette de Belgische aanbiedingen maar voor het uitzoeken. Club, Genk en Antwerp zien de flankaanvaller uit Senegal dus graag komen, maar die laatste club bijt alvast in het zand. Nguette haalde zijn neus op voor een overstap naar The Great Old.

Club en Genk ziet Nguette dan weer wél zitten. Tot op heden maakte Blauw-Zwart het meeste indruk op de viervoudige international. Nguette zou zelfs al een gesprek gehad hebben met Philippe Clement. Dat is zeer goed verlopen. Toch is Genk van plan om de komende dagen nog wat door te duwen.

Aangezien Nguette deze zomer uit zijn contract liep bij Metz, hoeven geïnteresseerde teams geen transfersom te betalen. Zowel Club als Genk zouden de buitenspeler voor drie jaar aan zich willen binden.

Nguette, die in zijn jeugdjaren nog voor de nationale ploeg van Frankrijk uitkwam, maakte de voorbije jaren het mooie weer bij Metz en Valenciennes, in de Ligue 1 en de Ligue 2. In totaal trof hij zeventien keer raak in die competities, waarvan zeven keer tijdens het voorbije seizoen.