Einde Afrika Cup voor Samatta, invaller Diatta mag nog even door

01-07-2019 23:43
1

Tanzania zal dit jaar de Afrika Cup niet winnen. In de groepsfase haalden Ally Samatta van KRC Genk en co nul punten. Maandag verloor het met 0-3 van Algerije. Krepin Diatta van Club Brugge plaatste zich met Senegal wel voor de volgende ronde.

Tanzania had nog een waterkans om de volgende ronde te halen, maar dan moest het wel winnen van Algerije. Dat lukte dus niet. Met Samatta in de basis keek het al voor de rust tegen een 0-3 achterstand aan. Islam Slimani en Adam Ounas maakten de doelpunten. Na de pauze veranderde er niets meer aan de stand.

In de andere wedstrijd van groep C won Senegal met 0-3 van Kenia. Sadio Mane trof twee keer raak. De ster van Liverpool wist onder meer een strafschop te benutten. Diatta van Club Brugge viel tien minuten voor het einde in.

Algerije is met negen punten groepswinnaar. Senegal is met zes punten ook zeker van de volgende ronde. Kenia kan nog door via de Play-Offs. Voor Tanazia is het toernooi afgelopen.

Samatta wist op de Afrika Cup één keer te scoren. Als kapitein trof hij raak tegen Kenia. Tanzania verloor die match met 3-2. In die match was Samatta ook goed voor een assist. Binnenkort wordt hij weer verwacht op de training van KRC Genk.