OFFICIEEL: PSV verliest kapitein De Jong aan Spanjaarden

OFFICIEEL: PSV verliest kapitein De Jong aan Spanjaarden

01-07-2019 21:22

De kogel is door de kerk: Luuk de Jong vertrekt naar Sevilla. PSV heeft het vertrek van de 28-jarige spits maandagavond bekendgemaakt. De Jong tekent in Andalusië een contract voor vier seizoenen.

PSV ontvangt zo'n vijftien miljoen euro voor zijn aanvoerder, inclusief bonussen. Dat meldde het Eindhovens Dagblad eerder op de avond. De Jong verlaat Eindhoven na vijf seizoenen, waarin hij driemaal de landstitel won en twee keer de Johan Cruijff Schaal. In 200 officiële duels voor PSV scoorde hij 112 keer. Afgelopen seizoen eindigde hij als gedeeld topscorer van de Eredivisie, met 28 treffers.

"We raken een goede voetballer en een fantastisch mens kwijt, maar we gunnen het hem van harte", reageert technisch manager John de Jong op de clubsite op de transfer. "Ik kijk met een geweldig gevoel terug op een mooie tijd in Eindhoven", laat De Jong weten. "De drie landstitels zijn natuurlijk het hoogtepunt. Daar doe je het allemaal voor als topsporter."

De spits heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij nog een keer een buitenlands avontuur wilde aangaan. "Maar omdat ik het zo fijn heb gehad in Eindhoven, moest er wel sprake zijn van een mooi totaalplaatje. Sevilla voldoet aan alle wensen, wat dat betreft. Een prachtige club in een topcompetitie."

Voor De Jong wordt het zijn derde buitenlandse avontuur. Hij was eerder actief bij het Duitse Borussia Mönchengladbach en Newcastle United in de Premier League. Die avonturen werden geen succes. Sevilla eindigde het afgelopen seizoen als zesde in de Primera Division. De Andalusiërs zijn daardoor komend seizoen actief in de Europa League.

De Jong is na Aziz Behich (Istanbul Basaksehir), Kenneth Paal (PEC Zwolle), Eloy Room en Daniel Schwaab de vijfde speler die PSV verlaat. Ook Angeliño lijkt spoedig te vertrekken.