UPDATE: ‘Transfer Nakamba verder weg, Duitse club zit met probleem’

UPDATE: ‘Transfer Nakamba verder weg, Duitse club zit met probleem’

01-07-2019 20:25 Laatste update: 04-07-2019 15:14
21

Marvelous Nakamba kon met zijn vaderland Zimbabwe geen potten breken op de Afrika Cup. Tijdens de drie groepsduels werd Nakamba wel nauwlettend in de gaten gehouden door meerdere buitenlandse clubs. De belangstelling van het Duitse 1. FC Köln is al enige tijd concreet, maar er is nog geen deal.

Het Laatste Nieuws meldt Club Brugge al enkele weken aan het onderhandelen is met de Duitse promovendus. Blauw-Zwart houdt vooralsnog de poot stijf tijdens de gesprekken. Het verschil tussen vraag en aanbod zou nog groot zijn. Dit leidt dan weer tot frustratie bij Nakamba en diens entourage.

Nakamba wil namelijk niet nog een seizoen tweede viool spelen bij Club. Nakamba was een vaste waarde in het kampioenselftal, maar kwam in het tweede seizoen onder Ivan Leko minder aan spelen toe. De 25-jarige Zimbabwaan is op de hoogte van de interesse uit de Bundesliga en heeft volgens de krant aan de clubleiding duidelijk gemaakt te willen vertrekken.

1. FC Köln deed eerder al wel succesvol zaken met KAA Gent. Birger Verstraete werd voor 3,5 miljoen euro overgenomen van de Buffalo's.

Update 04/07, 15.14: De transfer van Marvelous Nakamba lijkt verder weg te gaan. Volgens het Duitse Bild blijft Club Brugge vasthouden aan de som van zes miljoen euro. FC Köln zit met een probleem en zou zelfs eerst een speler moeten verkopen wil het de middenvelder kunnen overnemen.