OFFICIEEL: Chelsea omzeilt transferverbod en maakt '45 miljoen' over naar Madrid

OFFICIEEL: Chelsea omzeilt transferverbod en maakt '45 miljoen' over naar Madrid

01-07-2019 18:30

Real Madrid en Chelsea zijn het eens over de transfer van Mateo Kovacic, maken beide clubs maandagavond bekend. De Kroatische international maakt volgens Spaanse en Engelse media voor 45 miljoen euro de overstap naar Londen.

Chelsea mag de komende twee transferperiodes geen transfers doen, maar voor Kovacic geldt een uitzondering. Omdat de 25-jarige middenvelder het afgelopen seizoen gehuurd werd van Real Madrid en dus al geregistreerd staat bij de club, kan hij alsnog definitief over overgenomen. In het Estadio Santiago Bernabéu was geen toekomst voor hem.

De Koninklijke nam hem in 2015 over van Internazionale, maar Kovacic werd nooit een vaste waarde. Hij brengt nu het nodige geld in het laatje in de Spaanse hoofdstad. Kovacic was één van de spelers die moest vertrekken om de renovatie van de Madrileense selectie gestalte te geven.

Het afgelopen seizoen speelde Kovacic in totaal 51 wedstrijden voor Chelsea. Daarin kwam hij tot twee assists. Met The Blues won Kovacic de Europa League, door Arsenal in de finale te verslaan. Kovacic stond nog tot medio 2021 onder contract bij Real.