'Nederlanders sturen tiener van Anderlecht terug, Benteke mag nog hopen'

'Nederlanders sturen tiener van Anderlecht terug, Benteke mag nog hopen'

01-07-2019 17:30 Laatste update: 10-07-2019 12:12
3

Heel wat spelers met een Belgische jeugdopleiding zijn de laatste jaren richting Nederland vertrokken. Daar hopen ze op een grote doorbraak. Twee jongelingen volgen nu dat voorbeeld.

Zo meldt Fortuna Sittard via de officiële kanalen dat Elvis Mehanovic en Jonathan Benteke momenteel op proef zijn bij de club. Zij mogen zich de komende weken bewijzen tegenover de technische staf van de Nederlandse club.

Mehanovic is een Bosniër, geboren in Nederland, die vorig seizoen nog uitkwam voor de beloften van Anderlecht. Bij paars-wit vond men hem echter overbodig geworden, waardoor hij mag vertrekken.

Benteke, het kleine broertje van Christian Benteke, was afgelopen week nog op proef bij STVV. Daar kon hij echter niet overtuigen. Nu probeert hij het bij Fortuna Sittard.

Update 10/08, 12.08: Elvis Mehanovic is er niet in geslaagd om de technische staf en clubleiding van Fortuna Sittard te overtuigen van zijn kwaliteiten. Volgens de regionale krant De Limburger is Mehanovic zonder contract teruggekeerd naar Brussel. In het geval van Jonathan Benteke is er nog geen duidelijkheid. Hij blijft een week extra op proef.