Speeldag 1 bekend: KRC Genk opent tegen KV Kortrijk

Speeldag 1 bekend: KRC Genk opent tegen KV Kortrijk

01-07-2019 14:05
7

Speeldag 1 van de Jupiler Pro League voor het seizoen 2019 - 2020 is bekend. Landskampioen KRC Genk trapt af tegen KV Kortrijk op vrijdag 26 juli. Standard en Club Brugge komen een dag later in actie. Anderlecht start aan het nieuwe seizoen op zondag. 

KRC Genk mag als landskampioen het eerst de wei in. Op vrijdag openen de Limburgers hun seizoen met een thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. De match in de Luminus Arena en dus ook de competitie 2019 – 2020 start om 20u30.

Standard en Club Brugge beginnen dan weer met een uitwedstrijd op zaterdag. Standard gaat op 27 juli op bezoek bij Cercle Brugge. Club Brugge trekt naar Waasland-Beveren. De Waaslanders zijn net zoals KV Mechelen ingedeeld in 1A. Bij het maken van de kalender werd enkel gekeken naar de sportieve prestaties. De zaak Propere Handen kan de kalender nog omgooien. Mechelen trekt op zaterdag naar Zulte Waregem. 

Anderlecht opent haar seizoen op zondag 28 juli. Paars-wit ontvangt KV Oostende. KAS Eupen en Royal Antwerp FC sluiten speeldag 1 op zondag af.