'Vincent is één van ons, we hoeven hem zelfs geen coach te noemen'

'Vincent is één van ons, we hoeven hem zelfs geen coach te noemen'

01-07-2019 12:15
16

Vincent Kompany heeft vorige week zijn intrede gedaan bij Anderlecht. Vooral op de jongeren maakt hij veel indruk, maar Hannes Delcroix geeft aan dat Kompany ze meteen op hun gemak stelde.

“De eerste keer dat Vincent binnenkwam, was iedereen toch wel onder de indruk", vertelt Delcroix in Het Nieuwsblad. "Het was meteen muisstil, maar al snel bleek dat Kompany gewoon een van ons is. Dolenthousiast vooral. Niemand moet bang zijn om iets te vragen. Hij is er om ons te helpen."

Ook Edo Kayembe merkt dat op. "We moeten hem zelfs niet aanspreken met coach. Trainer, Vince, Vinnie...We mogen kiezen. Hij heeft de ideeën van Man City, ja. Maar Anderlecht is niet dezelfde club en heeft andere spelers. Het is nog zoeken. Tijdens de eerste week lag de nadruk ook op offensieve spelfases, pas op stage beginnen we aan het defensieve werk."

Kompany speelde nog niet mee in oefenwedstrijden, maar op training doet hij dat wel. "Op training voetbalt hij al regelmatig mee om zelf de opbouw aan te sturen", aldus Delcroix. "De nadruk ligt nog meer dan vroeger op combinatievoetbal. Als iedereen op de juiste plaats in zijn zone staat, is er altijd een vrije man. Panikeren is niet nodig. Kompany wil wel graag dat alles tot in de details wordt uitgevoerd."