AS Roma rondt miljoenentransfer af en zet vermiste kinderen in spotlights

AS Roma rondt miljoenentransfer af en zet vermiste kinderen in spotlights

01-07-2019 10:26

Een mooi initiatief van AS Roma: elke transferbevestiging van de Italiaanse club gaat deze zomer gepaard met foto's van vermiste kinderen. Op die manier moet er meer bewustzijn worden gecreëerd voor hun lot.

AS Roma maakte zondagavond bekend dat Leonardo Spinazzola (foto) voor 29,5 miljoen euro overkomt van Juventus. De laatste jaren gingen de officiële statements van de Romeinse club regelmatig viral - en daarom is besloten de massale aandacht in te zetten voor de goede zaak.

Bij elke transferbevestiging wordt een video geplaatst met de gezichten van vermiste kinderen. Ook wordt erbij vermeld hoe oud ze zijn en waar ze voor het laatst werden gezien. Het doel is om meer publiciteit te genereren, zodat de zaken opgelost kunnen worden. Op de Italiaanse kanalen van Roma worden vermiste kinderen uit Italië geplaatst, op de Engelstalige kanalen gaat het om Amerikaanse tieners.

De campagne werd zondagavond afgetrapt met de komst van Spinazzola, die de overstap maakt van landskampioen Juventus. In de zomer van 2017 gingen transferbevestigingen van Roma gepaard met de meest bizarre video's, terwijl vorig jaar - expres - werd gekozen voor de lelijkste Photoshop-creaties.