Operatie Propere Handen: twee bestuursleden stappen op bij KV Mechelen

Operatie Propere Handen: twee bestuursleden stappen op bij KV Mechelen

01-07-2019 09:45
12

Olivier Somers en Stefaan Vanroy verdwijnen van het toneel bij KV Mechelen. Beide bestuursleden kwamen in opspraak door Operatie Propere Handen.

Op de officiële website wordt dat nieuws aangekondigd. "Het was een van de moeilijkste en pijnlijkste beslissingen in ons leven, maar in het belang van de club en haar geweldige supporters is dit de juiste keuze", vertellen Somers en Vanroy. "We hopen dat ons vertrek kan bijdragen tot een meer serene en eerlijke benadering van KV Mechelen."

Dit is evenwel geen schuldbekentenis. "We blijven erbij dat we in deze zaak volledig onschuldig zijn. We zullen onszelf dan ook met alle middelen blijven verdedigen, maar we hebben het volste vertrouwen in het gerecht en zijn er rotsvast van overtuigd dat gerechtigheid zal geschieden.”

Somers en Vanroy voelen zich onheus behandeld. "De manier waarop de Belgische voetbalbond dit proces heeft gevoerd, ontgoochelt ons erg. De voorbije maanden bleek helaas dat een zeer gebrekkige procedure en een onvolledige bewijslast voldoende zijn voor een veroordeling. Ook de keuze van de nieuwe leiding van de voetbalbond is niet van die aard om vertrouwen te hebben in een serene afwikkeling en sterkt ons in de beslissing dat we van de KBVB afscheid willen nemen.”