Voor die 25.000 in het stadion van Club was ik vijand nummer één

"Voor die 25.000 in het stadion van Club was ik vijand nummer één"

30-06-2019 13:30
8

In Sport/Voetbalmagazine is een opvallend dubbelinterview te lezen met Vincent Mannaert en topadvocaat Sven Mary. Die laatste is een enorme fan van Anderlecht, maar was voor Mannaert toch welkom in het Jan Breydelstadion.

Mary kreeg van Mannaert een uitnodiging in het hol van de leeuw. "Ik heb hem gezegd: Vincent, ik ga niet komen. De gewone Clubsupporter weet dat ik fan ben van Anderlecht. Ik heb daar nooit een geheim van gemaakt. Maar Vincent zei me: jij komt, ik heb een plaats voor je gereserveerd."

"Dat vind ik ongelooflijk, terwijl ik voor die 25.000 mensen in dat stadion de vijand nummer één was. Maar Vincent zei me dat hij ervoor zou zorgen dat ik die wedstrijd op mijn gemak kon bekijken en ongestoord kon vertrekken. Zo is het ook gebeurd", geeft hij aan.

Mannaert vindt dat totaal geen probleem. "'We kennen elkaar al van op de unief, hij is me komen bezoeken toen ik in het ziekenhuis heb gelegen. Hij was daar als vriend, niet als advocaat. Vriendschap heeft, althans wat mij betreft, geen aan- en uitknop."