'Barça ontvangt 'vijftien miljoen' en geeft vervolg aan Operacion Salida'

'Barça ontvangt 'vijftien miljoen' en geeft vervolg aan Operacion Salida'

30-06-2019 11:28 Laatste update: 01-07-2019 19:24
1

FC Barcelona neemt opnieuw afscheid van een overbodige speler. De Spaanse kampioen heeft met Celta de Vigo een akkoord bereikt over een transfer van Denis Suarez, zo melden Catalaanse media.

De 25-jarige Spaanse middenvelder levert vijftien miljoen euro op. Barça staat bovendien op het punt om Rafinha voor een soortgelijk bedrag over te doen aan Valencia. De Catalanen hopen de deals voor 1 juli af te ronden om de balans over het seizoen 2018/'19 op orde te krijgen, schrijft Diario Sport.

Suarez maakt deel uit van Operacion Salida. Hij kwam niet meer voor in de plannen van trainer Ernesto Valverde. Het afgelopen halfjaar kende Suarez een teleurstellende verhuurperiode bij Arsenal. In Londen kwam hij mede door blessures nauwelijks in actie. Celta de Vigo is voor hem bekend terrein. Hij doorliep de jeugdopleiding van de club.

Via Manchester City kwam de aanvallende middenvelder bij FC Barcelona terecht. De Spaanse topclub verkocht hem aan Villarreal, maar besloot in de zomer van 2016 gebruik te maken van een terugkoopoptie. Ook zijn tweede periode in Camp Nou verliep echter niet naar wens.

Update 01/07, 19.24 uur: Denis Suarez is definitief teruggekeerd op het oude nest. De aanvallende middenvelder zet zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Celta de Vigo, dat naar verluidt zo'n vijftien miljoen euro overmaakt naar FC Barcelona. De Catalanen kunnen dat geld goed gebruiken om de boekhouding over het afgelopen seizoen op orde te krijgen.

Barça nam deze zomer ook al afscheid van Jasper Cillessen (Valencia), Marc Cucurella (Eibar), André Gomes (Everton) en Marc Cardona (Osasuna). De Spaanse kampioen incasseerde in totaal bijna tachtig miljoen euro voor hen, meldt Diario Sport. Bovendien staat Rafinha op het punt een transfer naar Valencia af te ronden.

Operacion Salida moet de komst van Neymar en Antoine Griezmann mogelijk maken. Als zij beiden de overstap maken naar Barça, dan lijken ook Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé nog te vertrekken.