'Spaanse grootmachten vechten om Van de Beek: ook Barça is Ajacied niet vergeten'

'Spaanse grootmachten vechten om Van de Beek: ook Barça is Ajacied niet vergeten'

30-06-2019 07:22
2

Real Madrid lijkt het meest concreet, maar ook FC Barcelona is nog altijd geïnteresseerd in Donny van de Beek. Dat meldt El Mundo Deportivo. De Spaanse kampioen moet wel eerst spelers verkopen.

Het middenveld van de Catalanen is namelijk overvol. Trainer Ernesto Valverde kan momenteel een beroep doen op Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Arthur, Arturo Vidal, Aleña, Rafinha, Denis Suárez én Frenkie de Jong, die al overkwam van Ajax. Mochten enkele spelers vertrekken, dan is de kans groot dat Barça opnieuw uitkomt in Amsterdam, schrijft MD. En dat is niet ondenkbaar.

Rafinha en Denis Suárez zijn namelijk al op weg naar de uitgang. Ook Rakitic zou bij een goed bod kunnen vertrekken. De Kroaat staat in de belangstelling van Manchester United. Van de Beek voegt bovendien iets toe waar het aan ontbreekt in Camp Nou. De Oranje-international scoorde het afgelopen seizoen zeventien keer, terwijl alle Barça-middenvelders gezamenlijk niet verder kwamen dan dertien goals.

MD weet dat Real Madrid 50 miljoen euro wil betalen voor Van de Beek en Ajax zo'n 60 tot 65 miljoen verlangt. Als de aartsrivaal zijn voorstel niet verbetert, zou de toekomst van de 22-jarige middenvelder bij Barça kunnen liggen.