Oefenmatchen 30 juni: Beerschot verpulvert Hoboken, Antwerp speelt gelijk

Oefenmatchen 30 juni: Beerschot verpulvert Hoboken, Antwerp speelt gelijk

30-06-2019 18:35 Laatste update: 20:45
1

De Belgische eersteklassers zijn bezig aan hun voorbereiding om het seizoen 2019 – 2020. Daar horen de nodige oefenwedstrijden bij. VoetbalPrimeur.be brengt je elke dag een overzicht van de oefenmatchen, de opstellingen, de resultaten en de nodige wedstrijdverslagen.

Royal Antwerp FC is vrijdag vertrokken voor een stage in het Duitse Harsewinkel-Marienfeld, waar de subtopper tot en met zondag 7 juli verblijft. Zondag vormen de velden van de plaatse club het decor van een oefenmatch tegen KFC Uerdingen 05. De opponent van Antwerpen eindigde het vorige seizoen als elfde in de 3. Bundesliga. 

Beerschot-Wilrijk zoekt het later op de avond dichter bij huis. De Kielse Ratten oefenen om 19u tegen RVC Hoboken. RVC Hoboken werd kampioen in tweede provinciale A en mag zich sinds kort eersteprovincialer noemen. Hoboken verheugt zich op de komst van Beerschot-Wilrijk. Coach Tom Adriaenssens sprak al van een "unieke belevenis voor zijn spelers."

Overzicht oefenmatchen 30 juni:
17u: KFC Uerdingen 05 (Dui) – Royal Antwerp FC 1-1
Antwerp speelde gelijk tegen deze Duitse derdeklasser. Ivo Rodrigues opende de score na 43 minuten, maar in de tweede helft scoorden de Duitsers tegen.
19u: RVC Hoboken – Beerschot-Wilrijk 
Hoboken speelt in Eerste Provinciale, het klasseverschil tussen beide clubs was dan ook groot. Bij de rust stond het al 0-4 met goals van Saint-Louis, Placca, Dom en een eigen doelpunt. Na de pauze prikte Tissoudali nog twee keer en werd het nog een afgetekende 0-6.