Ongelukkige Uruguayanen treuren na drie afgekeurde treffers en misser van Suarez

Ongelukkige Uruguayanen treuren na drie afgekeurde treffers en misser van Suarez

29-06-2019 23:31
2

Peru heeft na strafschoppen de halve finale van de Copa America bereikt. In de reguliere speeltijd werden liefst drie Uruguayaanse treffers afgekeurd door de VAR, waarna de Peruvianen de zenuwen in bedwang hielden en de penalties beter namen. Luis Suarez was de enige speler die een strafschop miste.

Uruguay had genoeg reden tot klagen in de negentig minuten reguliere speeltijd, want het was veel beter dan Peru. De ploeg van bondscoach Oscar Tabarez wist dat krachtsverschil echter niet uit te drukken in de score, mede door een enorme misser van Edinson Cavani. Hij liet een niet te missen rebound na een schot van Luis Suarez toch liggen.

Ook de VAR was Uruguay niet goed gezind. In de eerste helft werd een goal van Giorgian De Arrascaeta afgekeurd wegens buitenspel, waarna in de tweede helft ook treffers van Luis Suarez en de ongelukkige Edinson Cavani werden geannuleerd. Omdat Peru al helemaal niet aan voetballen toekwam en er geen verlenging wordt gespeeld in de Copa America moesten strafschoppen na negentig minuten uitkomst bieden.

Daarmee was het al de derde van de vier kwartfinales die vanaf de stip werd beslist. Een misser van Luis Suarez bleek daarin beslissend. Het was de enige speler die zijn strafschop niet benutte, waardoor Peru de strafschoppen beter nam dan Uruguay en zich plaatste voor de halve finale tegen regerend kampioen Chili.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie