Lambrecht op zijn tenen getrapt: Zwartgeldclub, ze mogen dat niet zeggen''

Lambrecht op zijn tenen getrapt: "Zwartgeldclub, ze mogen dat niet zeggen''

29-06-2019 23:23 Laatste update: 23:29
2

Roger Lambrecht is na 25 jaar voorzitter af bij KSC Lokeren. Tijd voor een groot afscheidsinterview met Het Nieuwsblad. Een van de 25 vragen ging over zwart geld binnen Lokeren. Lambrecht is op zijn tenen getrapt als het beeld van 'zwartgeldclub' wordt geschetst.

"Da's flauwe zever. Ik zou durven zeggen: de laatste tien jaar was hier niks meer van zwart geld. Nul!", is Lambrecht er als de kippen bij om dergelijke typeringen te ontkrachten. "Ik zeg niet dat er vroeger, in de gouden jaren, niet den ene of den andere nog wat bij kreeg bij nen transfer. Maar zwartgeldclub: ze mogen dat niet zeggen. Dat doet pijn, ja", aldus het 87-jarige icoon uit het Belgische voetbal.

Met het feit dat sommige mensen hem een dictator noemden, heeft hij minder moeite. "Een dictator? Dat kan zijn, ja. Soms zei ik: Tot daar en niet verder. Een trainer halen of ontslaan was ook mijn verantwoordelijkheid. Ge klapt wel ne keer met de mensen die hier al lang zijn, maar de voorzitter neemt de eindbeslissing, hè. Als de mensen mij dan nen dictator noemen: ba ja, ze mogen dat. Maar er zijn toch niet veel spelers of trainers geweest die achteraf hebben geklaagd", beweert Lambrecht.