OFFICIEEL: KV Oostende haalt speler Man City en geeft Senegalees kans

OFFICIEEL: KV Oostende haalt speler Man City en geeft Senegalees kans

29-06-2019 15:53 Laatste update: 15:59

KV Oostende heeft zich versterkt met een getalenteerde middenvelder. Het neemt Ante Palaversa op huurbasis over van Man City. Ook de Senegalees Yaya Sané werd aangetrokken.

Dat kondigt KVO aan via de officiële kanalen. Palaversa komt op huurbasis over van Manchester City. De Oostendenaren omschrijven hem als 'een groot talent'. Palaversa speelde afgelopen seizoen nog voor de Kroatische topclub Hajduk Split.

"Hajduk Split wou hem ook komend seizoen nog één jaar langer huren, maar voor zijn ontwikkeling verkiest City de Belgische competitie, die toch hoger staat aangeschreven dan de Kroatische", zegt Sportief Adviseur Guy Ghysel. "De handtekeningen zullen eerstdaags worden gezet maar de speler bezocht vandaag al de Versluys Arena en trekt morgen mee op zomerstage naar Nederland."

Palaversa is de derde speler van Man City die richting België trekt. Eerder nam RSC Anderlecht Vincent Kompany over. Die werd gevolgd door Cameron Humphreys, die richting Zulte Waregem trok.

Tweede gezicht
Palaversa is niet de enige nieuweling. Ook de Senegalees Yaya Sané trekt met KVO richting de zomerstage. De verdediger mag zich daar bewijzen. Op het einde van de stage wordt beslist of hij een contract krijgt.