De Tien: Vanheusden onttroont Stanciu bij de duurste Belgische transfers

De Tien: Vanheusden onttroont Stanciu bij de duurste Belgische transfers

29-06-2019 12:11 Laatste update: 12:19
2

Op vrijdag kondigde Standard trots de transfer van Zinho Vanheusden aan. De Rouches nemen de centrale verdediger over van Inter voor 12,6 miljoen euro. Vanheusden wordt zo de duurste inkomende Belgische transfer. Wie staat er nog in de top tien? Een overzicht.

Vanheusden ontkroont Nicolae Stanciu. De Roemeen kwam in het seizoen 2016 – 2017 voor 9,7 miljoen naar RSC Anderlecht. Stanciu kon de verwachtingen evenwel nooit echt waarmaken en speelt nu in Saoedi-Arabië bij Al-Ahli Jeddah.

Ook de nummer drie in de lijst van duurste aankopen in België staat op naam van RSC Anderlecht. Vorig seizoen haalde paars-wit Bubacarr Sanneh naar het Astridpark. Voor Sanneh betaalde Anderlecht zo'n slordige 8 miljoen euro.

In de top tien vinden we trouwens nog vier  aankopen van Anderlecht. Sven Kums (6,5 miljoen euro) staat op de vijfde plaats, Steven Defour (6 miljoen euro) op zes, Landry Dimata (5 miljoen euro) op acht en Aleksander Mitrovic (5 miljoen euro) sluit de rij.

De duurste transfer van Genk ooit staat in de algemene Belgische lijst op vier. Een paar weken terug legde KRC Genk 7 miljoen euro op tafel om Theo Bongonda van Zulte Waregem over te nemen. Essevee zelf staat ook in de top tien. Volgens Transfermarket betaalde Zulte Waregem 5,1 miljoen euro voor Soualiho Meïté. In de top tien staat er ook één aankoop van Club Brugge. Blauw-Zwart betaalde 5 miljoen euro aan Charleroi voor Kaveh Rezaei.