De Bruyne is wereldwijd de meest waardevolle speler op zijn positie, Hazard niet

De Bruyne is wereldwijd de meest waardevolle speler op zijn positie, Hazard niet

29-06-2019 11:22
4

Nu de transferperiode stilaan volledig losbarst, vindt Football Benchmark het moment rijp om een elftal met de meest waardevolle spelers ter wereld op te stellen. Daarin is plaats voor één Rode Duivel: Kevin De Bruyne.

Om haar elf op te stellen ging Football Benchmark voor elke positie na wie de duurste speler uit het internationale voetbal is. De Bruyne krijgt een plekje links op het middenveld. Volgens het medium zou de spelmaker van de Rode Duivels zo'n 120 miljoen pond waard, wat neerkomt op een slordige 133 miljoen euro.

Naar Eden Hazard hoeft u niet te zoeken in het elftal. Ondanks zijn recente monstertransfer naar Real Madrid behoort de dribbelaar niet tot de twee meest waardevolle vleugelspelers. Met Neymar en Lionel Messi loopt daar natuurlijk wel schoon volk rond. Opvallend: ook Cristiano Ronaldo staat niet in het elftal. Voorin loopt Kylian Mbappé rond, met een prijskaartje van 250 miljoen.

Verder bestaat het elftal voornamelijk uit spelers van Champions League-winnaar Liverpool FC, dat vier jongens afvaardigt. Daarnaast mag Frankrijk zich hofleverancier noemen als het aankomt nationaliteit. Naast Mbappé krijgen immers ook Paul Pogba, N'Golo Kanté en Raphaël Varane een plekje.