Van Damme is weg, maar Bosuil krijgt nieuwe lieveling: 'De Laet keert terug'

Van Damme is weg, maar Bosuil krijgt nieuwe lieveling: 'De Laet keert terug'

29-06-2019 11:05 Laatste update: 11:14
2

Ritchie De Laet keert terug bij Royal Antwerp FC. Onze landgenoot praatte de voorbije weken vrijuit over een rentree bij zijn grote liefde en nu zou het definitief zover zijn. De Laet tekent snel een overeenkomst op de Bosuil.

Volgens Gazet van Antwerpen legde de verdediger zijn medische proeven al succesvol af. Er is een mondeling akkoord gevonden met Antwerp, dat enkel nog op papier gezet moet worden. De Laet krijgt een contract voor twee seizoenen mét optie op een verlengd verblijf. Hij wordt dit weekend zelfs al in Duitsland verwacht, waar The Great Old op stage is.

Dat De Laet terugkeert bij Antwerp, stond in de sterren geschreven. De 30-jarige Antwerpenaar profiteert wel van de blessure van Daniel Opare, die al vroeg in de voorbereiding uitviel en maanden onbeschikbaar zal zijn. Met de komst van De Laet slaat Antwerp drie vliegen in één klap: het haalt een nieuwe rechtsachter (die bovendien ook centraal uit de voeten kan), een nieuwe Belg én een nieuwe publiekslieveling.

Vooral die laatste twee criteria waren de voorbije dagen belangrijk op de Bosuil. Door het verrassende vertrek van Jelle Van Damme waren sommige fans aan het mopperen geslagen. Laszlo Bölöni, die weliswaar geen grote fan was van Van Damme, waarschuwde dan weer voor het gebrek aan (voetbal-)Belgen in de selectie. De Laet lost beide problemen op.

Terug naar het oude nest
De 30-jarige De Laet strijkt dus weer neer bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Na een passage in het Engelse voetbal keerde de verdediger in de winter van 2017-2018 al terug naar Antwerp, toen op uitleenbasis. Hij werkte veertien wedstrijden af, alvorens in de zomer voor Melbourne City te kiezen. In Australië kende De Laet veel succes als ... aanvaller. Hij scoorde er zeven doelpunten.