De Condé voorspelt nog transferactiviteit: We weten dat er zullen vertrekken

De Condé voorspelt nog transferactiviteit: "We weten dat er zullen vertrekken"

29-06-2019 10:52
1

KRC Genk presenteerde vrijdag twee spelers in één klap. Zowel Theo Bongonda als Benjamin Nygren komen het offensieve compartiment van de landskampioen versterken. Als het van Dimitri de Condé afhangt, blijft het daar niet bij.

"We weten dat er offensieve spelers zullen vertrekken of al vertrokken zijn", beseft de sportief directeur bij Het Belang van Limburg. Die zullen dus vervangen moeten worden. Met de komst van Bongonda en Nygren zette Genk al een eerste stap. "We hadden dus een nieuwe injectie creativiteit nodig. Spelers als Theo en Benjamin passen perfect in dit plaatje. Ze horen helemaal thuis in de visie van de club die mikt op jonge spelers met veel honger en een hoog technisch vermogen."

De rechtstreekse plaatsing voor de Champions League legt Genk geen windeieren, zowel financieel als qua aantrekkelijkheid. "Maar de competitie blijft toch onze prioriteit", stelt de Condé duidelijk. "Natuurlijk willen we graag eens een eerste zege halen in de Champions League, maar de Jupiler Pro League is belangrijker. Het is ten slotte dankzij onze resultaten in de competitie dat we Europa in kunnen."