Jeugd wil kansen grijpen bij Club Brugge: 'Vlietinck weigert uitleenbeurt'

Jeugd wil kansen grijpen bij Club Brugge: 'Vlietinck weigert uitleenbeurt'

29-06-2019 10:34 Laatste update: 11:13

Club Brugge maakte deze week werk van enkele contractverlengingen. Jeugdproducten Loïs Openda en Thibault Vlietinck verzekerden zich zo voor een langer verblijf op Jan Breydel. Het duo is van plan om de komende maanden haar kansen te grijpen.

Voor Openda zou dat zeker moeten lukken, want na het vertrek van Wesley Moraes (Aston Villa) schuift de aanvaller een plekje op in de hiërarchie. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor Club een nieuwe diepe spits aantrekt, maar in de voorbereiding zal Openda er alles aan doen om zich in de kijker te spelen bij Philippe Clement. Als hij de lijn van Play-Off 1 doortrekt, waarin hij twee keer mocht starten en drie doelpunten aantekende, moet dat zeker lukken.

Naast Openda ruikt ook Vlietinck zijn kans. De vleugelspeler kende in de herfst van vorig seizoen zijn doorbraak met enkele basisplaatsen tot gevolg. Zelfs in de Champions League stond Vlietinck zijn mannetje. Blessureleed zorgde er echter voor dat hij wat uit beeld verdween. Zijn recente contractverlenging toont het vertrouwen van Club aan. Vlietinck hoopt dat uit te buiten en heeft voor zichzelf al uitgemaakt dat hij geen uitleenbeurt wil, weet Het Nieuwsblad.