UPDATE: 'KRC Genk betaalt pittige som voor nieuwe verdediger'

UPDATE: 'KRC Genk betaalt pittige som voor nieuwe verdediger'

30-06-2019 22:17 Laatste update: 22:18
21

Racing Genk is op weg om transfer nummer vier binnen te halen. Na Théo Bongonda, Benjamin Nygren en Stephen Odey zou de vierde naam Carlos Cuesta worden.

Die Cuesta is geen kleine jongen, want de centrale verdediger is captain bij de U20 van Colombia. Hij stond ook in de belangstelling van Ajax en Standard, maar volgens Antena2 heeft hij gekozen voor KRC Genk. Daar kan hij in de verdediging zijn landgenoot Jhon Lucumi tegenkomen.

Cuesta komt over van Atletico Nacional, een club uit Medellin. Hij gaat dit weekend al afreizen naar België om zijn medische testen af te werken. Als alles goed gaat, traint hij vanaf volgende week mee bij Genk. Met Lucumi, Sébastien Dewaest en Joseph Aidoo wacht hem daar wel een harde concurrentiestrijd.

UPDATE 21.02u: Ook Het Belang van Limburg meldt de komst van Cuesta. De verdediger zou zijn handtekening al gezet hebben onder een contract bij Genk. De verdediger wordt binnenkort voorgesteld.

UPDATE 30/06 22.17u: Met de komst van onder andere Theo Bongonda en Benjamin Nygren heeft Genk al flink wat geld op tafel gelegd voor de zomertransfers. Het blijft ook geld spenderen. Zo komt Cuesta voor een pittige som naar België. De Limburgers betalen naar verluidt maar liefst vier miljoen euro voor de verdediger.