'Maximaal tachtig miljoen voor Ajax; De Ligt gaat twaalf miljoen netto verdienen'

'Maximaal tachtig miljoen voor Ajax; De Ligt gaat twaalf miljoen netto verdienen'

28-06-2019 20:00

Juventus gaat 67 miljoen euro aan Ajax betalen voor Matthijs de Ligt, waarna er zo'n dertien miljoen euro aan bonussen zullen volgen. Dat meldt het Italiaanse Tuttosport. Juventus verwacht dat de onderhandelingen met de club uit Amsterdam snel afgerond kunnen worden.

Ajax krijgt meteen 67 miljoen euro overgemaakt, waarna de transfersom door bonussen uiteindelijk zal oplopen naar tachtig miljoen. De Ligt zelf zou zich in eerste instantie verzekerd zien van zo'n 7,5 miljoen euro aan jaarlijks salaris. Als hij bepaalde doelen zou halen, kan dat nog verhoogd worden tot twaalf miljoen euro op jaarbasis. Daarnaast neemt de Oude Dame een afkoopsom van tenminste honderdvijftig miljoen euro op in zijn contract. Aan die voorwaarde wilde PSG niet voldoen.

De situatie blijkt echter toch anders te liggen. Juventus heeft op basis van regelgeving in Italië besloten dat De Ligt zijn twaalf miljoen euro op jaarbasis hoe dan ook zal ontvangen. Buitenlanders in Italië moeten sinds kort vijftig procent van hun salaris afstaan aan de belastingdienst, waar dat percentage eerst veel hoger lag. Juventus heeft daarop besloten om ervoor te zorgen dat De Ligt hoe dan ook twaalf miljoen euro netto op jaarbasis ontvangt.