Galatasaray brengt nieuws, Nederlander doet Besiktas-fans pijn met transfer

Galatasaray brengt nieuws, Nederlander doet Besiktas-fans pijn met transfer

Gepubliceerd: vrijdag 28 juni 2019 om 19:21vr 28-06-2019 om 19:21

De transfer van Ryan Babel naar Galatasaray is afgerond. Op de sociale kanalen van de Turkse club valt te zien hoe Babel poseert in het shirt van Cim Bom, waarmee de pikante overstap definitief een feit is.

Volgens De Telegraaf signeert Babel een driejarig contract in Istanbul. Zijn overstap zal waarschijnlijk niet in goede aarde vallen bij fans van Besiktas. Babel speelde daar en vertrok afgelopen winter naar Fulham, waar hij degradeerde. De 56-voudig Oranje-international leek met een tweet al een voorschot te nemen op zijn overstap naar Galatasaray.

Babel komt bij Galatasaray in ieder geval één goede vriend tegen: landgenoot Ryan Donk (ex-Club Brugge) is sinds 2016 contractspeler van Cim Bom Bom en staat nog één seizoen onder contract. Doordat de medische keuring met goed gevolg is doorlopen wordt Babel als eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen gepresenteerd door Galatasaray.

Tijdens zijn eerste periode in Turkije maakte Babel indruk. In 62 wedstrijden voor Besiktas vond hij 22 keer het net en met deze statistieken verdiende Babel ook een terugkeer in Oranje. De vleugelaanvaller zal hopen dat hij zich in Turkije kan blijven laten zien, zodat zijn plekje in het Nederlands elftal verzekerd blijft.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou jij zo'n transfer durven maken?

(78 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws