Genk haalde erg belangrijke transferslag thuis: Ik kon uit veel clubs kiezen

Genk haalde erg belangrijke transferslag thuis: "Ik kon uit veel clubs kiezen"

28-06-2019 19:09
2

KRC Genk haalde met Benjamin Nygren een absoluut toptalent in huis. Vrijdagmiddag werd de amper zeventienjarige Zweed aan het grote publiek voorgesteld. Nygren maakte een zelfzekere indruk.

"Ik kon uit veel clubs kiezen, maar ik had al meteen een voorkeur voor Genk", tekende Het Belang van Limburg uit zijn mond op. "Ik denk dat deze club perfect bij mij past. Genk heeft een traditie van attractief voetbal met jonge spelers. Jongeren kunnen hier doorgroeien en betere spelers worden. Dat is ook mijn doel."

"Ik heb de voorbije weken in Zweden veel gepraat met mijn ex-ploegmakker Robin Söder (die voor Lokeren speelde in het seizoen 2017-2018, red.). Hij heeft me veel verteld over de moeilijkheidsgraad van de competitie in België. Je hebt enkele topclubs, maar ook de kleinere teams zijn sterk. Genk was vorig jaar het beste team, en dat bovendien met mooi voetbal. Dat overtuigde me", vervolgt Nygren.

Kwaliteiten
Welke troeven hoopt Nygren te laten bewonderen aan het Genk-publiek? "Mijn kwaliteiten liggen natuurlijk in het aanvallende compartiment”, ging hij verder. “Ik ben een goede afmaker, kan het spel goed lezen en ben ook sterk met het hoofd. Ik zoek altijd de combinatie. Ook op positioneel vlak ben ik polyvalent. Ik kan op de flanken spelen, diep in de spits of als nummer tien, maar ik heb in Zweden ook al centraal op het middenveld gespeeld. Ik kan het allemaal", legt de Zweed de lat hoog.