OFFICIEEL: AC Milan doet zaken met Real Madrid en plukt verdediger weg

OFFICIEEL: AC Milan doet zaken met Real Madrid en plukt verdediger weg

28-06-2019 16:02 Laatste update: 06-07-2019 18:48

Real Madrid draaide deze zomer de geldkraan (303 miljoen euro) open voor onder meer Eden Hazard, Luka Jovic en Ferland Mendy en richt zich nu op de verkoop van spelers. Theo Hernandez staat op het punt Estadio Santiago Bernabéu te verlaten voor AC Milan.

Dat meldt Marca. Hernandez speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Real Sociedad en is overbodig in Madrid. De kans is groot dat hij op korte termijn de overstap maakt naar Milan. De Italiaanse grootmacht wil hem voor twintig miljoen euro overnemen. In de deal wordt géén terugkoopoptie opgenomen.

In Milaan ligt een zesjarig contract klaar voor de 21-jarige Hernandez. Na de medische keuring zal hij zijn handtekening zetten. Maandag volgt waarschijnlijk de officiële bekendmaking. Het jongere broertje van Bayern München-recordaankoop Lucas Hernandez maakte twee jaar geleden nog de overstap van Atlético Madrid naar Real.

Met de verkoop van Hernandez brengt Real Madrid weer wat geld in het laatje. Marcos Llorente is voor veertig miljoen euro verkocht aan Atlético, terwijl Mateo Kovacic voor vijftig miljoen op weg is naar Chelsea. Martin Odegaard wordt waarschijnlijk verhuurd aan Real Sociedad. James Rodriguez en Gareth Bale moeten de volgende spelers worden die Madrid voor veel geld verlaten.

Update 06/07, 15.15: Theo Hernandez ruilt Real Madrid definitief in voor AC Milan. De Koninklijke ontvangt 24 miljoen euro voor de Franse linksback, die het afgelopen seizoen al werd verhuurd aan Real Sociedad. Hernandez mocht vertrekken uit de Spaanse hoofdstad om ruimte te maken voor de vele aankopen. De transferinkomsten van Real zijn inmiddels opgelopen tot bijna 110 miljoen.

Update 06/07, 18.48: AC Milan heeft de komst van Theo Hernandez op de officiële kanalen bekendgemaakt. De verdediger komt voor zo’n 24 miljoen euro over van Real Madrid. De Franse linksachter zou zijn handtekening onder een zesjarige verbintenis in Milaan hebben gezet.