'Odegaard hakt de knoop door en stelt Bayer Leverkusen teleur'

'Odegaard hakt de knoop door en stelt Bayer Leverkusen teleur'

28-06-2019 12:45
1

Martin Odegaard heeft zijn keuze gemaakt en speelt de komende twee seizoenen voor Real Sociedad. De Noor sluit aan in San Sebastian wanneer hij zijn contract bij Real Madrid heeft verlengd.

Dat melden AS en Marca vrijdag. Bayer Leverkusen leek Odegaard binnen te hengelen, maar de linkspoot kiest dus voor een transfer naar Sociedad. Real verhuurt hem twee seizoenen aan de nummer negen van het afgelopen Primera Division-seizoen. Real respecteert de wens van Odegaard, die de touwtjes in handen had. Real en Sociedad zijn in grote lijnen akkoord over de huurtransfer, maar moeten nog de puntjes op de i zetten.

Het huidige contract van Odegaard loopt in de zomer van 2021 af. Naar verwachting tekent hij in de komende uren een nieuwe verbintenis voor twee extra seizoenen. Odegaard is zelf al rond met Sociedad.

Odegaard speelde anderhalf jaar voor sc Heerenveen en één jaar voor Vitesse. Ook Ajax wilde hem hebben, maar naar verluidt wilde Real Odegaard niet nóg een jaar in de Eredivisie stallen.

Een definitieve verkoop van Odegaard was onbespreekbaar voor Real. De kans dat de Noor nog doorbreekt in het eerste elftal is klein, maar toch willen de Spanjaarden hem binnenboord houden. De transferwaarde van Odegaard wordt geschat op ongeveer twintig miljoen euro. Dat is het bedrag dat Ajax voor hem wilde betalen.