Oefenwedstrijden 28 juni: KV Kortrijk en KAA Gent winnen hun oefengalop

Oefenwedstrijden 28 juni: KV Kortrijk en KAA Gent winnen hun oefengalop

Gepubliceerd: vrijdag 28 juni 2019 om 20:15vr 28-06-2019 om 20:15

Laatste update: vrijdag 28 juni 2019 om 21:25vr 28-06-2019 om 21:25

De Belgische eersteklassers zijn bezig aan hun voorbereiding om het seizoen 2019 – 2020. Daar horen de nodige oefenwedstrijden bij. VoetbalPrimeur.be brengt je elke dag een overzicht van de oefenmatchen, de opstellingen, de resultaten en de nodige wedstrijdverslagen.

Het oefenprogramma van deze vrijdag is vooral interessant door de eerste serieuze test van Anderlecht. Paars-wit neemt het om 19u namelijk op tegen het Oekraïense FK Oleksandria. In tegenstelling tot Anderlecht wisten zij wel een Europees ticket te veroveren.

Oleksandria, in 2014/15 nog tweedeklasser, schreef zelf clubgeschiedenis door zich voor de eerste keer in de historie te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. Oleksandria was de nummer drie na de reguliere competitie en behield de klassering tijdens de Play-Offs waarmee directe plaatsing een feit was. Valerii Luchkevych (ex-Standard) gaat mee Europa in, nadat hij recent de overstap maakte van Standard.

Het is ook de vraag of Vincent Kompany zijn rentree in het Anderlecht-shirt maakt of vanaf de zijlijn met een scherp oog toekijkt om een beter beeld van zijn spelersmateriaal te krijgen.

Naast Anderlecht komen ook KV Kortrijk en KAA Gent in actie. Zij spelen respectievelijk tegen Harelbeke en Merelbeke.

Overzicht oefenmatchen 28 juni:
19u: Anderlecht – FK Oleksandria (Oek): 1-2 (lees het wedstrijdverslag)
19u: KRC Harelbeke – KV Kortrijk: 0-3
Brendan Hines-Ike en Rougeaux Verkerken bezorgden KV Kortrijk voor de rust een dubbele voorsprong. Vlak voor het einde zette Balcaen de eindstand op het bord. Tijdens de wedstrijd voerde Yves Vanderhaeghe heel wat wissels door. Onder meer D'Haene, Van den Bossche, Lepoint, Kagelmacher en Ajagun kregen speeltijd van hun trainer.

Opstelling KV Kortrijk: Bruzzese, Hines-Ike, Mujakic, Rougeaux, Van Der Bruggen, Kagé, Toualy, Bendianishvili, Batsula, Verkerken en Rolland

19u30: KFC Merelbeke – KAA Gent: 1-5
Na 18 minuten wist Gent een eerste keer te scoren via Kvilitaia. Vier minuten later was Zwart aan het feest. Hij zorgde voor de verrassende gelijkmaker. Maar Merelbeke kon de stunt niet vasthouden. Cissé bracht Gent weer op voorsprong. Uiteindelijk kwamen Beridze (2x), Yaremchuk en Bezus nog op het scorebord. Die laatste miste trouwens ook nog een strafschop. 

De opstelling van KAA Gent: De Busser, Asare, Plastun, Cissé, Castro Montes, Smith, Verstraete, Esiti, Andrijasevic, Sylla en Kvilitaia

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is dit al een serieuze test voor Anderlecht?

(230 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws