DONE DEAL: ‘Standard legt recordbedrag op tafel voor Vanheusden’

DONE DEAL: ‘Standard legt recordbedrag op tafel voor Vanheusden’

28-06-2019 09:00 Laatste update: 13:01
22

Standard haalt Zinho Vanheusden in huis voor ruim twaalf miljoen euro, waarmee hij de duurste inkomende transfer ooit wordt in ons land. Dat hoge bedrag is te wijten aan de financiële perikelen bij Inter, maar dat is niet het enige.

12,6 miljoen euro, dat is het precieze bedrag dat Standard op tafel legt voor de Belgische belofteninternational. Toch kunnen de Rouches dat bedrag terugverdienen. Inter heeft volgens Het Nieuwsblad namelijk een terugkoopoptie van 18 miljoen euro die het binnen de twee jaar kan activeren.

De kans dat Inter dat effectief zal doen, is reëel. De Italianen kampen momenten met een Financial Fair Play, waardoor ze een aantal spelers moeten verkopen, alvorens andere jongens vast te leggen. Ook Standard-CEO Alexandre Grosjean maakt zich sterk dat Standard het transferbedrag voor Vanheusden snel zal recupereren.

Vanheusden zelf doet ook een goede zaak, want hij wordt in een klap de bestbestaalde speler van Standard. Zo zal de 19-jarige verdediger een jaarloon opstrijken van circa één miljoen euro.

Update 28/06, 13.00: Volgens Sky Sport is de deal in kannen in kruiken. Standard Luik legt zo’n 12 miljoen euro op tafel voor Zinho Vanheusden van Internazionale. Nu is het wachten op officiële bevestiging van de clubs voor de duurste inkomende transfer in België ooit.